POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Humanitarni azilni kutak - APC/CZA i DukeEngage program

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji sa DukeEngage programom 22.jula u Kulturnom centru Rex organizovao humarnitarnu akciju u okviru Azilnog kutka. Učesnici su bili mladi iz Beograda, azilanti iz centra za azil u Krnjači, poreklom iz Somalije i studenti američkog Duke univerziteta koji su tokom prethodna dva meseca boravili u Srbiji.

Aktivnost je realizovana u okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.

022

Tokom događaja su predstavljena iskustva dveju studentkinja Mashaim Khaled i Susie Xu koje su bile praktikantkinje u APC/CZA, iskustva predstavnika azilanata o boravku u Srbiji, studenti i volonteri su čitali APC/CZA azilne priče.

Sva pomoć prikupljena tokom događaja deli se azilantima koji u lošim uslovima borave u Srbiji.

Više fotografija sa događaja pogledajte u galeriji.

You are here: Home Humanitarni azilni kutak - APC/CZA i DukeEngage program