POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Kako uspostavljamo poverenje prema ljudima u novim sredinama - Bogovađa, 25.06.2015.

U okviru projekta "Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije" koji finansira Evropska unija, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je realizovao grupno psihološko savetovanje u centru za azil u Bogovađi 25.juna. Tema sesije bilo je uspostavljanje poverenja prema novim ljudima na putu - da li migracije čine ljude zatvorenijim, na koji način se iskustvo rate može konstruktivno iskoristiti. Učesnice poreklom iz Somalije, Sirije i Iraka govorile su o svojim teškim iskustvima sa puta i mukama koje nisu očekivale.

 06

Više fotografija sa radionice, pogledajte u galeriji.

APC/CZAu okviru projekta organizue individualna i grupna psihološka savetovanja, kao i sestije interkulturalnog savetovanja u centrima za azil u Banji Koviljači, Krnjači, Bogovađi, Sjenici i Tutinu.

Više fotografija sa interkulturalnog i psihološkog savetovanja u Bogovađi. 

You are here: Home Kako uspostavljamo poverenje prema ljudima u novim sredinama - Bogovađa, 25.06.2015.