POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Novogodišnji paketići u CA Subotica

U okviru projekta LOVE (Pravo, Red, Vrednosti) – za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije, finansiranom od strane Evropske unije, APC/CZA je uz podršku Kancelarije za mlade grada Subotica, zajedno sa lokalnim volonterima naše organizacije orgnizovao novogodišnje iznenađenje za izbeglice smeštene u Prihvatnom centru.

subotica pokloni 1

Nekoliko dana pre posete centru, lokalna kancelarija APC je u Politehničkoj školi organizovala radionicu na kojoj su đaci dekorisali kutije iznenađenje i pripremalo poklončiće za decu smeštenu u centru u njihovom gradu. Zajedno sa volonterima i đacima ove srednje škole, APC je posetio decu i poklonio im kutije iznenađenja. Sva deca su se veoma obradovala i uzbuđeno počela da otvaraju svoje poklone. Unutra su, pored slatkiša i toplih rukavica i čarapa, dobili i igračke koje su za njih prikupila deca iz novobeogradskih vrtića.

ngs bl

U nastavku dana, dve majke su zajedno sa svojom decom bile gosti u lokalnom centru za mlade gde su im mladi iz Subotice pripremili savete šta videti, probati, kako se ponašati, kako naći prijatelje, i slično.

Sadržaj, stavovi i realizacija projekta su isključiva odgovornost Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA, novinske agencije BETA i Centra za istraživanje javnih politika, a izneti stavovi ni u kom slučaju se ne mogu smatrati stavovima Evropske unije.

Vous êtes ici : Početna strana Vesti Novogodišnji paketići u CA Subotica