POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Radionica "FAIR PLAY" - Tranzitni centar Subotica

                       blur deca fin

Cilj radionice bio je uspostavljanje tolerancije među decom, upoznavanje sa pravilima "fair play-a", i kompromisnim rešenjima. Glavna aktivnost bila je realizacija sportske utakmice, pri čemu je poseban zadatak bio da se deca sama podele u timove tako da odnos snaga bude fer i da sami ustanove pravila igre (koliko će utakmica trajati, koje su posledice faula, kornera, auta). Deci je bilo čudno da sama postavljaju pravila igre, i bio je izazov za njih da izađu iz standardnih okvira svake fudbalske utakmice, pa ih je trebalo dodatno podstaknuti.

Odlučili su da utakmica traje pola sata, da nema auta (to im je bilo posebno interesantno, pošto su onda mogli da trče i po travi, preko bara) i da je posledica faula penal. Uspeli su sami da se podele u timove koji su predstavljali fer odnos snaga.

Utakmica je protekla bez ikakvih problema, sva deca su poštovala pravila igre koja su sama postavila, i nije bilo nikakvih sukoba tokom utakmice za šta su posebno pohvaljeni.

Vous êtes ici : Početna strana Vesti Radionica "FAIR PLAY" - Tranzitni centar Subotica