POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Sajam kultura u Lajkovcu

Sajam kultura u organizaciji Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) i KC "Hadži Ruvim" održan je u okviru Dana nauke u Lajkovcu 8, 9. i 10. oktobra u Kulturnom centru "Hadži Ruvim" u Lajkovcu.

Na sajmu su bile izložene fotografije zemalja iz kojih dolaze azilanti, tradicionalna hrana, odeća, muzika, mapa putovanja migranata sa predstavljenim rizičnim područjima. Sajam je bio namenjen lokalnoj deci koja su tokom prvog dana pisala pisma deci azilantima, a drugog dana su gostovale azilantkinje iz Bogovađe koje su publici govorile o Somaliji i Eritreji, a zainteresovanim građankama pravile afričke pletenice. Trećeg dana su azilantkinje poreklom iz Nigerije i Somalije predstavljale tradicionalno crtanje kanom. Deca i građani lajkovačkog kraja imali su priliku da pitaju mlade azilantkinje o njihovom putu, snovima, utiscima o Srbiji, njihovim porodicama.

Fotografije sa manifestacije možete pogledati ovde.

16

 

Tokom sajma oko 150 dece je videlo aktivnosti, dok je oko 50 dece bilo direktno uključeno u njih.

 

Cilj manifestacije je bio promovisanje kultura i običaja u zemljama iz kojih migranti dolaze u našu zemlju a u okviru projekta "Šta znamo, a šta ne znamo jedni o drugima" koji je podržala Kancelarija za ljudska i manjinska prava Republike Srbije u okviru programa "Borba protiv diskriminacije i unapređenje položaja osetljivih grupa stanovništva".

 

 

Vous êtes ici : Početna strana Sajam kultura u Lajkovcu