POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Uhapšen policajac koji je krijumčario azilante

IZVOR: Večernje novosti  25. jun  2013.

Nekadašnji komandir policije u Loznici, Slaviša Mitrović, koji je u međuvremenu raspoređen za pomoćnika komandira policije u susednom Krupnju, je uhapšen 25. juna 2013. godine u blizini Preševa, kada je zatečen kako vozi grupu azilanata, koji su po svoj prilici  u Srbiju ušli  iz Makedonije.

Prema saznanjima dnevnog lista "Novosti", ovo nije prva "tura" azilanata, koja je krenula ka unutrašnjosti Srbije, pod "dirigentskom palicom" ovog policijskog starešine. Mitrović je, po svoj prilici, duže vremena bio pod budnim okom, ne samo policije, već najverovatnije i drugih službi iz kojih su u međuvremenu smenjeni njegovi nekadašnji prijatelji i mogući saučesnici.

"Ovo ne bi moglo tako lako da se odvija da akteri nemaju dobre veze na mestima gde ih ne bi smelo biti. Ali baš oni koji su bili plaćeni i dužni da se bore protiv tog zla, očigledno je da su jednom nogom bili u službi, a drugom u kriminalu" kažu za "Novosti" upućeni u ovaj biznis.

Vous êtes ici : O APC/CZA Vesti Uhapšen policajac koji je krijumčario azilante