POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Nov prihvatni kamp u Tutinu

APC/CZA tim je posetio novoizgrađeni kamp u Tutinu gde smo razgovarali sa izbeglicama o novom smeštaju. Većina je zadovoljna uslovima, dušeci, jastuci, kreveti su novi i sve je udobno. Mnogo je im je lepše ovde, navode da je čisto i sređeno nego u prethodnom montaznom kampu u istom gradu. Problem je jedino voda, koje ponekad nema, kako su nam u kampu objasnili još neki radovi su u toku, pa je ponekad neizbežno gašenje sistema.

nov kamp

Većina izbeglica se požalila na neraznovrsnu hranu i međusobno su se šalili da će se pretvoriti u pasulj. Sluzbenici APC/CZA su pruzali informacije, pravnu i psiholosku pomoc stanovnicima novog kampa kako to i redovno rade u centrima za prihvat izbeglica u ovom delu Srbije.
Novi kamp je dosta izolovan, potrebno je oko 45 min da se dođe do centra grada, pa su se izbeglice žalile da se boje da će im tek sada biti dosadno, jer nemaju šta da rade u kampu, Navode da im smeta što nemaju časove jezika, nema nikakvih aktivnosti ni za decu ni za odrasle.

Vous êtes ici : Početna strana Vesti Nov prihvatni kamp u Tutinu