POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Redovna poseta tima APC/CZA Centru za azil u Krnjači

Timovi Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) koje čine pravnici, psiholozi, pedagozi, prevodioci i socijalni radnici u okviru projekta LOVE (Pravo, Red, Vrednosti) – za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije, koji finansira Evropska unija, redovno posećuje Centar za azil u Krnjači. Dana 06.06.2017. tim je u Centru pružao pravno savetovanje migrantima, gde je fokus bio na sakupljanju podataka za upis dece u školu.

Pravno Krnjaca 01

Tom prilikom, APC/CZA tim je organizovao i integracijsku radionicu sa mladima iz kampa. Tema radionice je bila ponašanje koje je društveno prihvatljivo za lokalno stanovništvo. Na osnovu njihovog iskustva, dosadašnjeg boravka u Beogradu, razgovaralo se o tome koje ponašanje je društveno prihvatljivo u Beogradu/Srbiji, a koje ne, u kojoj meri se ono razlikuje od društveno prihvatljivog ponašanja u njihovoj zemlji, i da li je i zašto važno poštovati ta pravila.

Integracijska Krnjaca 02 Integracijska Krnjaca 01

Vous êtes ici : Vesti Redovna poseta tima APC/CZA Centru za azil u Krnjači