POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Đilas: Nema logike da se na teritoriji Beograda prave centri za azil

IZVOR: Blic, Kurir 24.03.2013.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas podržao je danas Mladenovčane u njihovim naporima da ne dozvole izgradnju centra za azilante u svojoj opštini, istakavši da država za azilante treba da izgradi posebne kapacitete.

Đilas je na tribini u Mladenovcu, na kojoj je govorio kao predsednik Demokratske stranke, istakao da azilantima mora da se nađe mesto, ali da država mora da izgradi posebne kapacitete za njih, što svakako ne treba da bude u Mladenovcu zbog teške ekonomske situacije, niskog životnog standarda i velikog broja izbeglih.

djilas u mladenovcu

 - Nema logike da se na teritoriji Beograda prave centri za azil, za to imate moju punu podršku. Ovo je opština u kojoj nema industrije i već ima dovoljno svojih problema. Izgleda da neko hoće da kazni Mladenovac pošto je opštinska vlast u rukama demokrata - oceni je Đilas.

On je naglasio da građani imaju veliku energiju sa kojom mogu mnogo da urade i podsetio da su "šetali i ranije".

Na tribini je rečeno da 17,26 hektara obradive zemlje mogu da se iskoriste na bolji način nego za izgradnju azila.

Ekstremistički pokret SNP Naši, tražio je ranije da se zabrani izgradnja centra za azilante u Rumi, koristeći slične argumente kao i vođa DS.

- Ukoliko režim zaista odluči da tražioce azila prebaci iz Banje Koviljače u Rumu, SNP Naši će pozvati građane na mirne proteste i blokadu stare vojne kasarne kako bi se sprečilo njihovo useljenje. Razumemo potrebu da se problem reši, ali ne svaljivanjem problema na leđa građana Rume - saopštili su tada Naši.

Vous êtes ici : O APC/CZA Vesti Đilas: Nema logike da se na teritoriji Beograda prave centri za azil