POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Galerije

Susret izbeglica i mladih u Loznici

APC/CZA je u petak 29. decembra u Loznici je organizovan prednovogodišnji susret mladih iz Loznice i izbeglica poreklom iz Avganistana, Irana i Kameruna, smeštenih u centru za azil u Banji Koviljači.

U formi integracijskog događaja organizovanog u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Loznica, Gimnazijom "Vuk Karadžić" i Srednjom medicinskom školom, APC/CZA je zajedno sa svojim lokalnim volonterima, okupio mlade koji su pravili novogodišnje rezolucije o lepšoj, tolerantnijoj i otvorenijoj sredini.

loznica 2

Učesnici su pravili novogodišnje rezolucije koje su se ticale njihovog zajedničkog života u zajednici. U ovim novogodišnjim rezolucijama ukazali su na probleme u njihovoj zajednici i na koji način oni mogu da utiču na rešavanje tih problema, takođe, učesnici su dogovorili koja su to mesta gde bi se mogli sresti u budućnosti.

loznica 1

Na samom kraju susreta, mladi su naveli po jednu svoju odluku/promenu i odabrali jednu osobu kojoj žele sigurniju i veseliju 2018. godinu.

 

Vous êtes ici : Galerije Vesti Susret izbeglica i mladih u Loznici