POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

المقالات

Rastuća ksenofobija u Grčkoj

hr vocATINA, 10. jula 2012. (Beta-AFP) - Nevladina organizacija za ljudska prava Hjuman rajts voč zatražila je u utorak od Grčke da odmah preduzme odlučne korake protiv "rastućeg talasa nasilja iz ksenofobičnih pobuda" koje se ne kažnjava.

Na konferenciji za štampu u Atini, HRW je objavio izveštaj pod nazivom "Mržnja na ulicama", sa svedočanstvima koja je 59 migranata i izbeglica iznelo od avgusta 2009. do maja 2012.

"Ksenofobično nasilje je široko rasprostranjeno, šokantno i opšte poznato, ali ne vidimo adekvatan odgovor države... nereagovanje policije je pravilo", a strah vlada medju populacijom koja je najčešće žrtva, kazala je Džudit Saderlend iz HRW-a.

BETA, 10.07.2012

أنت هنا: