POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Javna debata: “Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti”

Kao jedna od završnih aktivnosti u okviru projekta "Unapređenje sistema azilantske zaštite u Srbiji" finansiranog od strane Evropske unije, u Banji Koviljači je 28.03.2014. godine održana javna debata pod nazivom "Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti", u organizaciji Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azilla.

Cilj održavanja javne debete bio je da okupi aktere u azilnom sistemu na lokalu, kako bi svi zajedno naglasili značajna pitanja i probleme azila u lokalnoj sredini i kako bi imali mogućnost da čuju različite stavove o predstojećim reformama u azilnom sistemu.

Banja Koviljača-Javna debata 28.03.2014

Galeriju fotografija možete pogledati na http://www.azilsrbija.rs

 Učešće u diskusiji su uzelli predstavnici Centra za azil, Policijske stanice Loznica, Gradskog veća Loznice, Doma zdravlja Loznica, Centra za socijalni rad Loznica, kao i udruženja građanja "Za Banju Koviljaču", udruženja "Iskra" i "Svetionik". Javnoj debati su prisustvovali i predstavnici tražilaca azila iz Banje Koviljače i lica koja su dobila azil u Srbiji.

U okviru javne debate učesnici su diskutovali o ulozi i budućnosti centra za azil u Banji Koviljači, položaju tražilaca azila i bezbednosti u Banji Koviljači i skorim izmenama Zakona o azilu i kreiranju nove azilne politike u Srbiji.

 

 

Vous êtes ici : Komisija za azil Vesti Javna debata: “Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti”