POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Hteo da zaradi na tuđoj muci: Suspendovan taksista koji je prevario azilante

IZVOR: Dnevno rs 16.jul 2015.

Jedana valjevski taksista suspendovan je zbog prevare grupe azilanata iz Srije kojima je vožnju do Bogovađe, kod Lajkovca, naplatio mimo važećeg cenovnika udruženja "Gradski taxi 014" čiji je član.

Kako su danas javili lokalni mediji, taj taksista je, umesto 1.500 dinara, vožnju dugu oko 30 kilometara naplatio 5.500 dinara, a u grupi azilanata iz Sirije bila su tri mladića i jedna žena. Taksista je suspendovan s posla na nedelju dana, a novac će biti vraćen azilantima.

"Naša politika je da se svi taksisti, koji na vožnju odlaze po pozivu preko našeg udruženja, moraju pridržavati jedinstvenog cenovnika uz uključen taksimetar. Stoga je i doneta odluka o suspenziji taksiste, koji je udruženju predao 4.000 dinara, koliko je više uzeo od azilanata, a njima će novac biti vraćen" rekao je Radio Patku predsednik udruženja Marko Damnjanović.

9103-azilanti-580x326

Azilanti su, posle prijavljivanja u valjevskoj policiji, zamolili radnika jednog kafića u Tešnjaru da im naruči vožnju do Bogovađe. Umesto 1.500 dinara, koliko im je u telefonskom razgovoru rečeno da će koštati vožnja do Centra za azilante u Bogovađi, taksista im je prevoz naplatio 5.500 dinara.

Prevara je otkrivena kada su se azilanti sutradan ponovo vratili u Valjevo i ispričali radniku kafića koliko im je novca uzeo valjevski taksista. Posle prijave, reagovalo je udruženje "Gradskog taksija 014" i tog taksistu suspendovalo na sedam dana.

Centar za azilante u Bogovađi postoji od juna 2011. godine kao "privremeno rešenje", a otvoren je zbog prebukiranosti sličnog centra u Banji Koviljači.

 

You are here: RS Asylum Commission Vesti Hteo da zaradi na tuđoj muci: Suspendovan taksista koji je prevario azilante