POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Somalija devetoro poginulo tokom napada na militante

Mogadiš.

Najmanje devetoro civila poginulo je ,a 42-je ranjeno tokom napada mirovnih snaga Afričke unije na uporišta ekstremista u Mogadišu, izjavio je portparol medicinske grupe.
Šef lokalne ambulate izjavio je da su prvo dovezena sedam tela i 31 ranjeni u subotu prepodne. Kasnije je minobacač pogodio autobus usmrtivši dvoje ljudi, a ranivši 21. „Bila je to scena bede u krvi i mesu sa svih strana", rekao je Musa.
Musa je dodao da se borba nastavila sporadično u delovima okolo Bakara pijace-koja je uporište za islamske pobunjenike, čiji je cilj rušenje pro-zapadne vlade.
U međuvremenu, portparol misije Afričke Unije u Somaliji potvrdio je da je bilo sukoba između snaga Afričke Unije i Al-Shabaab militanata.
„Uništili smo tri vozila Al-Shabaaba, i pobili sve militante u njima", izjavio je za CNN Bohuko.

You are here: RS Asylum Commission Vesti Somalija devetoro poginulo tokom napada na militante