POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Articles

Deljenje kabanica i tople odeće najugroženijima

Sa dolaskom hladnog vremena i prvih kiša i snegova, riziku od respiratornih infekcija i smrzavanja su izloženi svi, a pogotovo izbeglice koje već mesecima kontinuirano prolaze kroz našu zemlju u potrazi za boljim životom. Mnogi od njih nemaju adekvatnu odeću i obuću, hodaju bosi i promrzli. U potrebi su za svim.

dp3

Više fotografija možete da pogledate ovde.

U Prihvatnom centru u Adaševcima, timovi Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) danonoćno rade i pomažu ovim ljudima u nevolji. Pored pružanja psihosocijalne podrške i osnovnih informacija o tome gde se nalaze i kuda idu, asistiranju prilikom odlazaka kod lekara, pomoći pri spajanju porodica i u svim drugim situacijama, timovi APC/CZA redovno dele toplu odeću za decu, žene i muškarce, kao i kabanice za kišne dane. Najviše se traže tople čarape i suva obuća, pantalone za sve uzraste, ali i kape, rukavice i šalovi.

You are here: