POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Articles

CONDITIONS FOR ENTRY FOR UKRAINIAN REFUGEES TO SERBIA

APC info 1080x1080 - 2022-2 ENG

1. According to the law, citizens of Ukraine can enter Serbia with a travel document and have a stay of 90 days without a visa.

2. In special circumstances, and for humanitarian reasons (which is now the situation regarding the war in Ukraine and the position of refugees coming from Ukraine as persons fleeing war), the border police will make exceptions and allow Ukrainian citizens to enter Serbia without passports or other travel documents.

In that situation, refugees from Ukraine will be issued a decision at the border crossing on a special form, with indicated their address of stay, reason for stay and length of stay in Serbia.

3. Refugees from Ukraine do not need a COVID certificate to enter Serbia.

You are here: