POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Articles

Realizacija petodnevnog treninga za mlade, studente, omladinske radnike u Budvi

U partnerstvu sa Centrom za demokratsku tranziciju u okviru projekta "Empower for change of stigmatizing attitutes", finansiran od strane Evropske unije - Erazmus plus program, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je realizovao petodnevni trening u Budvi od 3-eg do 9-og aprila 2017. za omladinske radnike, aktiviste i mlade profesionalce koji su uključeni u rad sa socijalno isključenim grupama ljudi, a posebno tražiocima azila i izbeglicama i koji žele da izgrade svoje kapacitete kako bi pomogli borbi protiv stigmatizacije ali i uticali na javnu politiku u Srbiji.

Shodno tome, APC/CZA je izabrao šest izvanrednih učesnika i učesnica iz različitih sredina u Srbiji da učestvuju na treningu u Crnoj Gori.  Trening je organizovan u hotelu „Šajo” u Budvi, u multikulturalnom okruženju, sa više od 40 učesnika iz različitih zemalja uključujući Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Belgiju, Mađarsku, Italiju, Nemačku, Crnu Goru i Srbiju. Uzrasna kategorija učesnika se kretala od 19 do 30 godina i uključila je širok dijapazon profesionalne pozadine.

Tokom petodnevnog treninga, obuka se zasnivala na neformalnim metodama učenja, uključujući gostujuće predavače, sastanke sa predstavnicima relevantnih institucija, aktivnosti umrežavanja za stvaranje zdrave i održive saradnje između učesnika, realizacije kulturnih večeri, predstavljanje ličnih iskustava i refleksije učesnika, interaktivne sesije, debate, analize studija slučaja i javnog performansa poslednjeg dana treninga na trgu u Budvi.

Aktivnosti su bili podeljene sa pauzama na jutarnje sesije koje su uglavnom služile kao uvod u poslepodnevne aktivnosti. Interkulturalnost i različita iskustva došle su do izražaja tokom timskih aktivnosti i omogućavali su da svako od učesnika da svoj doprinos u izvršavanju zadataka.

   

   

You are here: