POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Razmena tradicionalnih i kulturnih vrednosti kroz integracijske radionice u centru za azil Banja Koviljača

Timovi Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) redovno posećuju izbeglice u centru za azil u Banji Koviljači, gde tokom više od 9 godina rade sa ženama i decom, pružajući im pravnu i psihosocijalnu podršku kao i mnoge različite tipove radionica. Dana 07.04.2017. godine tim APC/CZA je održao integracijsku radionicu na kojoj je pored pedagoga i prevodilaca APC/CZA tima učestvovalo dvanaest žena poreklom iz Avganistana. Kako bi ispunili vreme provedeno u kampu, prevazišli tekuće probleme i upoznali se sa lokalnim običajima realizovane su interakcijske i integracijske radionice u kampu u Banji Koviljaci, a dana 07.04.2017. godine su podeljene platnene torbe na kojima su sve učesnice oslikavale motive i slike koje su ih inspirisale tog dana i generalno motive koji ih asociraju na njihovu zemlju porekla, kao i na Srbiju, gde se sada nalaze. Razgovaralo se o sličnostima i kultorološkim razlikama između Srbije i Avganistana, o tradiciji i vrednostima koje se neguju. Na kraju radionice, svaka učesnica je dobila na poklon oslikanu torbu, ručni rad u koji su utkani kreativan rad i lepo raspoloženje.

BK 1

You are here: Activities and Results Vesti Razmena tradicionalnih i kulturnih vrednosti kroz integracijske radionice u centru za azil Banja Koviljača