POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Podrška deci tražiocima azila i druženje sa vršnjacima iz lokalnih škola

Kao jedan od segmenata podrske deci traziocima azila prilikom ostvarivanja kontakta sa njihovim vrsnjacima iz Srbije,  Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je organizovao tri odlaska u pozorište UK Vuk Karadžić 22., 23. maja i 1. juna 2017. godine sa decom tražiocima azila iz Centra za azil u Krnjači. Predstave poput Aladina i čarobne lampe, Zvezdarskog viteza I Petra Pana, adaptirane su na osnovu dela popularnih i medju avganistanskom, iranskom i sirijskom decom.

U poseti pozorištu 1. juna, zajedno sa decom tražiocima azila, pridružili su se i njihovi drugari i drugarice iz OŠ "Zaga Malivuk". Deca su se nakon predstave družila i slikala sa glavnim glumcem, što je za njih bilo posebno oduševljenje.

Za sve mlade koji su bili uključeni u ove posete, ovo je bio jedan od najlepših dana tokom boravka u Srbiji.

WB sajt 1  wb sajt2

wb sajt 3

أنت هنا: Saradnici i prijatelji Vesti Podrška deci tražiocima azila i druženje sa vršnjacima iz lokalnih škola