POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Savetovanje maloletnika u Centru za azil u Krnjači

Tokom redovnih terenskih poseta, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA posebnu pažnju pruža maloletnicima bez pratnje koji borave u Srbiji.

Boraveci sve duze u Srbiji, dečaci najčešće iz Avganistana i Pakistana, su u jako osetljivom položaju. Često su dezinformisani, psihički loše i nepoverljivi nakon što su više puta u više zemalja prevareni ili izlozeni nasilju ili mnogim opasnostima. Uz koordinaciju i asistenciju centara za socijalni rad i staratelja, APC/CZA maloletnicima bez pratnje pruža pravnu i psihološku pomoć i organizuje brojne radionice u kojima učestvuju. Na početku su veoma rezervisani nakon čega se postepeno otvaraju i govore o svojim dilemama i strahovima.

Trenutno su tu, na sigurnom su, žele da uče, da imaju aktivnosti tokom dana, da se bolje upoznaju sa lokalnom kulturom.

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila već godinama pomaže da se deci izbeglicama sa ulice bez pratnje odraslih, postavi staratelj, da budu zbrinuta i sve vreme ih pravno zastupa u azilnom i drugim postupcima.

Krnjaca savetovanje maloletnika jun 01

Vous êtes ici : Zakon o azilu Vesti Savetovanje maloletnika u Centru za azil u Krnjači