POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Nagradni konkurs za novinare

logo apc

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA u okviru projekta "Empower for Change of Stigmatizing Attitudes" pod sponzorstvom Erasmus+ programa Evropske unije, raspisuje nagradni konkurs za mlade novinare, koji će u saradnji sa APC/CZA napraviti reportažu, napisati esej ili članak na izabranu temu.

Izabranom mladom novinaru će biti dostupna nagrada od 2000 eura. Uz podršku APC-a, nagrađeni novinar će imati priliku da dalje razvije svoje istraživačke/novinarske veštine i unapredi svoju priču. Odluku o izboru kandidata donosi APC komisija i zadržava pravo na izbor više od jednog kandidata.

Program je deo projekta "Empower for Change of Stigmatizing Attitudes" koji je sufinansirao Program Erasmus+ Evropske unije. Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila je deo programa u saradnji sa partnerskim organizacijama JumpIn iz Italije, Proni centar za razvoj mladih iz Bosne i Hercegovine, Central European Heritage iz Mađarske, Centar za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, EUFRAK-EuroConsults iz Nemačke, Institut za demokratiju "Societas Civilis" iz Makedonije i European Projects Association iz Belgije.

Imajući u vidu važnu ulogu medija i novinara u modernom društvu, projekat "Empower for Change of Stigmatizing Attitudes" ima za cilj da ukaže na postojeći problem sa kojim se omladina suočava, sa rastućim brojem migranata i izbeglica u Evropi. Projekat ukazuje na rast rizika radikalizacije koji uglavnom utiče na mlade ljude.

 

 

OBLAST:

migracije, integracija, radikalizacija, demokratske vrednosti mladih, mediji

USLOVI

Mogu se prijaviti mladi novinari od 18 do 30 godina (uključujući i one rođene 1987. godine) koji rade u oblasti medija u Srbiji. Poželjni su kandidati koji već rade na temi migracija, integracija, radikalizacija i demokratskih vrednosti mladih i koji žele da dodatno istraže problem.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju elektronskim putem na email adresu: Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser. i na Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.. Potrebno je priložiti:
– radnu biografiju, CV (prema Europass format standardima)
– tri primerka novinarskog rada
– kontakt informacije medija za koje kandidat radi
– Motivaciono pismo (do 500 reči) o temi o kojoj će pisati/načinu poboljšanja prethodnog rada koji se odnosi na relevantne teme (zašto kandidat smatra da je njegov rad relevantan, kakvo istraživanje može sprovesti, sa kim će izvoditi intervjue i gde će objaviti rad).

Predmet email poruke mora biti naslovljen sa "Konkurs za novinare".

Ukoliko kandidat ima online primerke rada, potrebno ih je navesti u obliku hiperveze (hyperlink) u PDF dokumentu ili dostaviti PDF primerke.

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za dostavljanje prijava je 15. oktobar 2017. godine.

Vous êtes ici : O APC/CZA Vesti Nagradni konkurs za novinare