POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Articles

Kosovo uvelo vize za 87 zemalja

IZVOR: Global post, Politika   1.jul 2013.

Samoproklamovana Vlada Kosova je u maju 2013.godine odlučila da uvede vizni rezim za 87 zemalja. Tada je rečeno da će se vizni režim sačiniti na osnovu „pretnji sigurnosti države Kosovo i u interesu međunarodnog mira i stabilnosti".

Kosovo je 1. jula 2013. godine uvelo vizni režim za 87 zemalja, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Na osnovu liste koju objavljuju mediji, režim viza će se, među ostalima, primenjivati i prema Rusiji i Kini, kao i Alžiru, Kubi, Egiptu, Iranu, Iraku, Pakistanu, Libiji i Siriji.

Edem Adzogenu iz Gane je prvi strani putnik koji je vizu za Kosovo dobio u kosovskom konzulatu u Istanbulu, a vizu mu je lično uručio ministar spoljnih poslova Kosova, Enver Hodžaj.

„Edem Adzogenu iz Gane će ostati upamćen u istoriji Kosova kao prvi strani državljanin sa vizom Republike Kosovo" rekao je Hodžaj tom prilikom, i dodao da je Kosovo uvelo vizni režim da bi se zaštitilo od kriminala, pomenuvši šverc ljudi i ilegalne migracije.

„U isto vreme to će stvoriti mogućnosti za strane državljane da posećuju Kosovo radi turizma, obrazovanja, biznisa" izjavio je Enver Hodžaj.

Konzulat u Istanbulu u kojem je uručena prva kosovska viza nakon proglašenja nezavisnosti 2008.godine, služiće kao glavni centar za izdavanje viza građanima zemalja Azije i Afrike.

Vous êtes ici :