POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Studijska poseta Slovačkoj

U okviru projekta V4 i Zapadni Balkan- razmena znanja i iskustva u azilu koji Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila sprovodi u partnerstvu sa Mađarskim helinškim komitetom iz Mađarske, Ligom za ljudska prava iz Slovačke, Organizacijom za pomoć izbeglicama iz Češke, Helsinškim odborom za ljudska prava iz Poljske, Makedonskim udruženjem mladih pravnika iz Makedonije i Programom građanskih prava sa Kosova , 14. i 15. maja 2015. godine održana je studijska poseta predstavnika organizacija iz Srbije, Makedonije i Kosova kolegama iz Lige za ljudska prava Slovačke.

7 1

U okviru studijske posete održana je okrugli sto čiji učesnici su bili predstavici Lige za ljudska prava Slovačke, Pravnog centra Slovačke, UNHCR Slovačke, Odseka za strance - Granične policije Slovačke, Filozofskog fakulteta, međunarodne organizacije za migracije, i Slovačkog humanitarnog saveta i Ministarstva za rad i socijalnu politiku upoznali predstavnike zemalja Zapadnog Balkana sa funkcionisanjem azilnog sistema u Slovačkoj, pravnom regulativom, izazovima u funkcionisanju azilnog sistema, integracijom izbeglica.

U okviru dvodnevne studijske posete predstanici organizacija iz Srbije (Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila), Makedonije (Makedonskog udruženja mladih pravnika) i sa Kosova (Program građanskih prava) su takodje bili u poseti Centru za tražioce azila u Rahovcima, kao i Pritvorskom centru za strance u Medvedovu.

Više fotografija sa studijske posete možete pogledati OVDE

أنت هنا: Zašto žene i deca kao ciljna grupa Vesti Studijska poseta Slovačkoj