POMOZI IZBEGLICAMA

Da li voliš da pomažeš drugima u nevolji? Želiš da pružiš podršku ljudima koji beže od rata i nasilja, a koji su se na svom putu našli u Srbiji? Želiš da slobodno vreme koje imaš provedeš radeći nešto korisno i za sebe i za druge?

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) poziva sve koji žele pruže direktnu podršku tražiocima azila i migrantima, doprinesu stvaranju tolerantnog i otvorenog društva i suzbijanju predrasuda i ksenofobije da se priključe mreži APC/CZA volontera.

Volonter može biti svako ko je punoletan, ima vremena i želje da pomogne ljudima u nevolji i nema predrasuda prema ljudima drugih nacija, vera ili rasa.

Ukoliko imaš želju da pomogneš i vremena da se aktivno uključiš u redovne aktivnosti Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) kontaktiraj nas za više informacija.

OČEKUJEMO TE!

Zemlja porekla

Umesto nafte u cisterni pronašli emigrante

Grčka policija je 11. novembra pronašla 143 ilegalna emigranta, uglavnom iz Avganistana, sakrivena u kamionskoj cisterni na Peloponezu i uhapsila šest osumnjičenih krijumčara.

Hapšenja su izvršena sinoć nedaleko od Korinta dok je kamion išao ka luci Patras, iz koje brodovi plove ka Italiji.

Policija je saopštila da su većina emigranata Avganistanci, kao i da je uhapšeno pet Sirijaca i jedan Grk.

Krijumčari i su naplaćivali emigrantima od 2.500 do 3.000 evra po osobi za transport.

Pre sedam dana, graničari iz 26 zemalja uključili su se u operaciju pod okriljem granične agencije EU Fronteks, koja na severu Grčke pomaže da se zaustavi talas ilegalne emigracije iz Turske.

Prema podacima Fronteksa, više od tri četvrtine od 40.000 ilegalnih emigranata otkrivenih na teritoriji Evropske unije u prvoj polovini 2010. godine došli su preko Grčke, uglavnom iz Turske.

أنت هنا: Sudska praksa Ustavnog suda RS Vesti Umesto nafte u cisterni pronašli emigrante